RSS Feed for This PostCurrent Article

A doua saptamana

Se-a incheiat din punct de vedere al cifrelor. E a doua saptamana plina de cand a fost creeat acel portofoliu de unitati la fondurile de investitie. Daca in prima saptamana am vorbit de o crestere foarte buna, in special pe fondurile de actiuni si fondurile diversificate, in saptamana care tocmai s-a incheiat, marea majoritate a acestora au facut corectii.

In timp ce saptamana trecuta 4 fonduri au avut cresteri de peste 3%, saptamana asta, un singur fond (tot de la Banca Transilvania) a avut o crestere maxima de 1,67%. In rest, cresteri sau scaderi de sub 1%. Astfel la sfarsitul saptamanii pot consemna urmatoarea situatie.

Per total, o crestere 0,067% corespunzatoare unei dobanzi anualizate de 3.33%. Cum spuneam un singur fond a crescut cu peste 1% (crestere maxima 1.67%) si 4 fonduri au avut chiar scaderi (cea mai mare scadere de 0,47% – BCR Expert). Luni a fost cea mai buna zi a saptamanii, cand totul a crescut foarte bine. Explicatia – si pentru scaderi si pentru aprecierea de luni: se astepta inceperea discutiilor pentru cresterea limitei maxime de detinere la SIF-uri, de la 1% cat e in prezent la 5% cat se doreste. Cat timp discutiile astea se amana (asa cum s-a intamplat acum) variatia va fi mare, cu aprecieri si scaderi in marje de 2-5% zilnic, dar probabil (sper eu) cu o variatie medie redusa (in jos) pentru valoarea portofoliului. Pana la urma sa nu uitam ca in ultimele 4 luni, SIF-urile au crescut in medie cu 40%.

Deci … rabdare! si tutun pentru cine fumeaza.

Trackback URLPost a Comment

*